Besvart skatt

Shizzle

Velkjent medlem
Reaksjonspoeng
141
Hva er en skatt? :p
har ikke hørt noe om det på hverken v2 eller v11, og ser det kommer til v13. Noen som gidder å fortelle kort hva det er? Fant det ikke på wiki. :Redface:
 

navn er for pyser

Ganske godt likt medlem
Reaksjonspoeng
49
V10 ble avgjort med skatter.

Det er i bunn og grunn noen gråbyer som blir satt ut i spillet etter 90 dager. (mener det er 24?)
Da skal man holde (12?) av disse i så og så lang tid for så å vinne serveren.
Det vil ta en stund fordi så lenge det er 2-3 stammer som har hver sine clustre, så vil de holde hver sine skatter ettersom at skattene blir spredt rundt om hele verdenen.

Gjorde det ting lettere? :p
 

TrAnxZ

Tidligere CM
Reaksjonspoeng
297
Her er litt informasjon tatt fra diverse steder her på forumet om skatter, det hjalp i allefall meg:
Skattens hemmeligheter - endgame scenario

Grunnleggende
Du bygger opp dine tropper, adler dine fiender, joiner en kraftfull stamme og bedriver terror ovenfor mindre spillere overalt. Hva er neste steg? Etter en tid utover spillet, vil "Skattens hemmeligheter" dukke opp i barbarlandsbyer over hele kartet. Disse hemmelighetene er oppfinnelser og oppdagelser som vil lede din verden inn i en ny tidsalder. Dem er også hoved gjenstandene på spillet; en stamme som klarer å holde på en full samling av Skatter over en spesifikk periode vil dominere kraften i denne nye tidsalderen og vil derfor vinne spillet.

Kontrollere en skatt
Du får kontroll over Skatten når du erobrer landsbyen som holder på Skatten (vil vises på kartet med et flagg) eller så vil den bli flyttet til en av dine landsbyer. I motsetning til tropper vil en Skatt kun kunne flyttes en lite antall felt om gangen. Etter å ha blitt flyttet på, må Skatten hvile i en av de landsbyene for en langvarig periode - dette er noe som kan tilpasses i innstillingene. Når du gir ordre om å flytte på Skatten, vil du miste kontroll over den - du kan ikke kansellere flyttingen eller få den tilbake (med mindre den blir flyttet tilbake til deg), så vær forsiktig med hvem du stoler på.

Skattens spredning
Etter en tid vil Skatter starte å spre seg rundt stammen som har dem. Du vil motta periodiske oppdateringer som informerer deg om når og kanskje hvor Skatten vil spre seg. Disse nye "kopiene" av Skattene er like gode som de originale Skattene. Etterhvert vil Skattene spre seg mer og mer, noe som kan gjøre det enda vanskeligere for deg å holde dem borte fra dine fienders grådige hender. Seinere vil det være tid for å sende angrep mot de landsbyene som måtte inneholde de Skattene som din stamme enda ikke kontrollerer.

Vinne spillet
For å vinne spillet må en stamme kontrollere en hel samling med Skatter. Dette betyr ikke at du må kontrollere alle Skattene på kartet, men minst en av hver type Skatt som er nevnt. Etter at en stamme har fått kontroll over en samling, vil en seiersklokke starte nedtellingen. Dersom stammen klarer å holde på kontrollen over denne samlingen igjennom hele nedtellingen, vil den stammen bli kåret som vinnere. Merk at det kun er samlingen som teller; dersom en stamme har flere enn èn kopi av en Skatt, er det viktig for den stammen å få kontroll over den gjenværende skatten for å få en komplett samling og deretter vinne. Etter at en stamme vinner vil verden automatisk gå inn på fredsinnstillinger, og vil etterhvert bli stengt.